Wykonanie

Jak ja lubię takie rozwiązania! Idę do lasu, zbieram
jagody i
kurki, a
potem przetwarzam i kombinuję jakieś nowe potrawy. Tym razem zrobiłam
młode ziemniaczki, no może już nie takie
młode, z orientalnymi
przyprawami. Do
ziemniaków dodałam również kilka
kurek, które po prostu same wpadły mi w ręce. Natura jest taka chojna!To danie można spożyć jako danie główne lub jako dodatek do
mięsa czy grilla. Wybierzcie sami.

Składniki:5 porcji1 kg
ziemniaków, gotowanych½ łyżeczki tandoori
masalaszczypta
pieprzu kajenskiego10-15
kurek3 łyżki
dymki, posiekanej1 łyżka
oliwy z oliwek do smażenia
sólWykonanie:Ugotowane
ziemniaki podziel, jeśli są duże.Wlej
olej na patelnię i zacznij powoli podsmażać
ziemniaki.Posyp ziemniaczki
przyprawami i smaż, aż będą gorące i złote.Na osobnej patelni podsmaż szybko
kurki, po trochu aby się usmażyły a nie ugotowały. Dodaj do
ziemniaków i wymieszaj.Dodaj jeszcze
dymkę na samym końcu.Polecane przepisy
Kurczak marynowany w tandoori z grila
Curry sos z
kurczakiem i warzywamiSzaszłyki z
karkówki,
boczku i
cebuliSzpinakowe kopytka z klopsikami w
sosie pomidorowymPrzepis na
chili con carne z
mięsem i
fasolą