Wykonanie
« Powrót  Rosti
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 8 sztuk
boczek 150 gramów
cebula 1 sztuk
szczypiorek 1 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić i odstawić, a jak puszczą sok odsączyć je, dodać posiekana
cebulę oraz pokrojony w krótkie, cienkie paski
chudy boczek, posiekany
szczypiorek. Mieszając, doprawić do smaku
pieprzem oraz
solą. Łyżka nabierać porcje masy, kłaść na rozgrzany tłuszcz, rozpłaszczać
łopatką i smażyć na rumiano z obu stron. podawać jak tradycyjne placki ziemniaczane.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: