ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 8 sztukboczek 150 gramówcebula 1 sztukszczypiorek 1 pęczekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić i odstawić, a jak puszczą sok odsączyć je, dodać posiekana cebulę oraz pokrojony w krótkie, cienkie paski chudy boczek, posiekany szczypiorek. Mieszając, doprawić do smaku pieprzem oraz solą. Łyżka nabierać porcje masy, kłaść na rozgrzany tłuszcz, rozpłaszczać łopatką i smażyć na rumiano z obu stron. podawać jak tradycyjne placki ziemniaczane.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: