Wykonanie
Cześć =) Weekend majowy w pełni. Jedni spędzają go nad morzem, inni w górach, a jeszcze inni grillując na działce.Ja długi weekend, w tym roku, postanowiłem poświęcić na kontynuowaniu pisania mojej powieści, ale w związku z tym, że przecież trzeba coś jeść, to wpadłem na świetny pomysł i zrobiłem potrawę po pierwsze majówkowo - grillową, a po drugie smaczną, a mianowicie
wątróbki drobiowe z
boczkiem,
cebulą i
ziemniakami =)
Potrzebne będą:- 400 g
wątróbki- 1 duża
cebula- 200 g
boczku-
ziemniaki-
sól i
pieprzSposób wykonania:1)
Wątróbki,
ziemniaki,
cebulę i
boczek - kroimy w kostkę.
2) Następnie podsmażamy na patelni
boczek (ok. 5 minut), dodajemy
cebule i smażymy, mieszając, kolejne 2-3 minuty, a na końcu dodajemy
wątróbkę i smażymy ok. 5 minut. Wszystko solimy i
pieprzymy dość obficie.
3)
Ziemniaki gotujemy osobno.Smacznego =)
A poniżej
wątróbka wg. tego samego przepisu w wykonaniu Agnieszki :o)