ßßß
Składniki: na 2-3 porcje1 batat20 średniej wielkości brukselek250 g jarmużu, u mnie mrożony1 cebula2 ząbki czosnku3 łyżki natki pietruszki, grubo posiekanej3 łyżki oliwysól i pieprz do smakuDodatkowo2- 3 jajkasól i pieprz do smaku1 łyżka oleju do smażeniaWykonanie:Pokrój brukselkę w plasterki, a batata, cebulę i czosnek w kostkę. Smaż na oliwie, mieszając często.Jarmuż rozmroź i odciśnij nadmiar wody lub odparuj zamrożony na osobnej patelni. Dodaj do reszty warzyw, posyp pietruszką i podsmaż wszystko razem jeszcze przez chwilę.Na osobnej patelni usmaż sadzone jajka. Posyp solą i pieprzem grubomielonym.Podaj pytt i panna z jajkiem na ciepło.Polecane przepisyPytt i panna – prostota szwedzkiej kuchniWegetariańskie chili con carneDzisiaj budzetowkaFaszerowany bakłażan zapiekanySałatka makaronowa z indykiem i pesto