Wykonanie
z przepisu siostry AnastazjiSkładniki na ciasto
kakaowe:8
jajek,28 dag
cukru kryształu,16 dag
mąki pszennej,4 dag
kakao,1 łyżeczka
proszku do pieczenia.
Białka ubić na sztywno. Następnie dodać
cukier i
żółtka dalej delikatnie ubijając. Dodać
mąkę,
kakao i
proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Wylać na formę i piec w temperaturze 160-180 stopni Celsjusza 30-40 minut. Aby
biszkopt nie przykleił się do papieru, należy wysmarować papier tłuszczem i posypać
bułką tartą. Po upieczeniu ciasto przekroić na 2 części.Składniki na ciasto
kokosowe:20 dag
kokosu,5
białek,1 szklanka
cukru kryształu,1 łyżeczka
proszku do pieczenia,2 łyżki
mąki pszennej.
Białka ubić z
cukrem. Następnie dodać
kokos z
proszkiem do pieczenia i
mąką i lekko wymieszać. Piec na złoty kolor w temperaturze 160-180 stopni Celsjusza przez 30 minut.Masa:5
żółtek,
Cukier waniliowy,3 łyżki
mąki pszennej,1
budyń śmietankowy lub
waniliowy – bez
cukru,2 szklanki
mleka,¾ szklanki
cukru,1 kostka
margaryny,3 dag
kawy cappuccino w proszku o smaku
waniliowym.
Mleko,
cukier,
budyń,
mąkę,
cukier waniliowy i
żółtka zmieszać i ugotować
budyń. Następnie
margarynę utrzeć pałką lub mikserem i dodać
budyń i
kawę ciągle ucierając.Polewa1 kostka
margaryny,1 szklanka
cukru,3 łyżki
wody,3 łyżki
kakao.Składniki włożyć do jednego naczynia. Dokładnie wymieszać. Całość zagotować i polać placekPrzełożyć placek w następujący sposób:Ciasto
kakaoweMasaCiasto
kokosoweMasaCiasto
kakaowePolewa
Wiórki kokosowe