Wykonanie
Kokosek

składnikiciasto
kakaowe* 2 czubate szklanki
mąki pszennej* 1 czubata szklanka
cukru* 250g
margaryny* 6
jajek* 1op.
cukru wanilinowego (16g)* 12 łyżek
mleka* 3 łyżeczki
proszku do pieczenia* 1 łyżeczka
kakaociasto
kokosowe* 1(niepełna) szklanka
cukru* 200g
wiórków kokosowych* 2
białka* sok z połowy
cytryny* 1op.
cukru wanilinowego (16g)* 5 łyżek słodkiej
śmietany (18%)* 1 łyżka
mąki ziemniaczanejpolewa* 60g
margaryny* 4 łyżki
kakao* 4 łyżki
wody* 4 łyżki
cukruSposób przygotowaniaCiasto
KakaoweMargarynę,
cukier i
żółtka utrzećDodać
cukier wanilinowy,
mąkę wymieszaną z proszkiem,
mleko,
kakao i dokładnie wymieszaćZ
białek ubić pianę, dodac do ciasta, delikatnie wymieszaćCiasto
kokosoweBiałka ubić na sztywną pianęDodać
cukier,
cukier wanilinowy,
mąkę,
wiórki kokosowe,
sok z cytryny,
śmietanę i lekko wymieszaćBlaszkę o wymierasz 24x40 cm yłożyć papierem do pieczeniaPołowę ciemnego ciasta słożyć do foremkiNa wierzch wyłożec ciasto
kokosowe a następnie resztę ciasta z
kakaopiec w temp 180 st C przez 30-40 minPolewaWszystkie składniki wymieszać


Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.Etykiety

BeataMój blog o eksperymentach kulinarnych.
Słodycze, przepisy orientalne i nie tylko :)