ßßß
200 g wiórków kokosowych5 białek1 szklanka cukruBiałka ubijamy z cukrem, dodajemy wiórki.Pieczemy na złoty kolor w temp.160-180 stopni przez około 30 minut.Ciasto kakaowe8 jajek250 g cukru160 g mąki4 łyżki ciemnego kakao1 łyżeczka proszku do pieczeniaBiałka ubijamy na sztywno. Dodajemy żółtka i cukier. Delikatnie ubijamy i dosypujemy mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Mieszamy. Formę wyłożoną papierem smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą.Pieczemy podobnie jak ciasto kokosowe w temp.160-180 stopni przez 30-40 minut.Po upieczeniu przekrawamy na połowę.
Masa5 żółtekcukier waniliowy3 czubate łyżki mąki pszennej1 budyń śmietankowy3 szklanki mleka3/4 szklanki cukru1 i 1/2 kostki masła25 g spirytusu5 łyżek śmietankowego cappuccino w proszkuMleko, cukier, budyń, żółtka, cukier waniliowy, mąkę mieszamy i gotujemy budyń.Wystudzony budyń ucieramy z masłem. Dodajemy spirytus i kawę. Mieszamy.Przekładamy ciasto:ciasto kakaowe - masa - ciasto kokosowe - masa -ciasto kakaoweWierzch ciasta smarujemy cienko masą i posypujemy kakao.