ßßß
PRZEPIS:SKŁADNIKI:2 podwójne piersi z kurczaka7 małych marchewek1 łodyga selera naciowego1 porokoło 300 g podgotowanych grzybów1 cebula1 ząbek czosnku3 garści liści szpinakususzone pomidory w olejupestki dyniprzyprawy:liść laurowy, pieprz w kulkach i mielony, ziele angielskie w kulkach, czerwona słodka papryka, kurkuma, sos chilli, sos sojowy, sól
1. Wlewamy do rondla około 200 ml wody, wrzucamy 3 liście laurowe, łyżkę kulek ziela angielskiego i pieprzy, 1 łyżeczkę kurkumy i gotujemy około 10 minut.
2. Piersi z kurczaka kroimy na kotlety, pozbywamy się nadmiaru tłuszczu i macerujemy w papryce i pieprzu, Odstawiamy na chwilę do lodówki.
3 . Kroimy w piórka cebulę i wrzucamy do gotującej się wody w rondlu. Dusimy na małym ogniu
4. Kroimy marchew w plasterki i wrzucamy z kurczakiem.
5 . Dodajemy grzyby i wszystko dusimy na małym ogniu
6. Po około 10 minutach dorzucamy pokrojone w plasterki seler i por. Dusimy jeszcze około 10 minut.
7. Po około 10 minutach doprawiamy jeszcze do smaku odrobiną sosu sojowego, kilkoma kroplami chilli i solą. Zagęszczamy 1 łyżką mąki ziemniaczanej.
8. Gotujemy ziemniaki w mundurkach.
9. Szpinak płuczemy i mieszamy z pokrojonymi pomidorami i pestkami dyni. Wszystko skraplamy oliwą z suszonych pomidorów



...i GOTOWE !!!!
