Wykonanie
Dobra zagrycha u Krychy i ZdzichaBrowar i
golonka, czyli wyrafinowana kuchnia mazurskich zakapiorów.RSSSmak waszych ust, hiszpańskie dziewczyny, czyli paellaSkładniki:1
czerwona papryka1
zielona paprykakilka plasterków
salami1
czerwona cebula3 ząbki
czosnku7 małych marynowanych
kolb kukurydzy20 czarnych
oliwek¾ szkl.
ryżu do risottopół szkl. mrożonego
groszku1
pomidorpół szkl.
orzeszków ziemnycholiwa z oliwekłyżka
masła2 szkl.
bulionu z warzyw
curry,
kmin mielony,
chili w proszku,
papryka słodka w proszku,
sól,
pieprzSposób przygotowania:
Cebulę i
czosnek kroimy w kosteczkę i podsmażamy na
oliwie i
maśle.
Pomidora,
salami i
papryki kroimy w kostkę,
kolby kukurydzy przekrajamy na pół, łączymy z
cebulą i
czosnkiem. Dosypujemy
ryż i
przyprawy, podsmażamy jeszcze kilka minut. Wlewamy
bulion, dorzucamy
groszek i gotujemy ok. 20 min. mieszając. Następnie dorzucamy orzeszki i gotujemy jeszcze ok. 5 min. Przed podaniem posypujemy
ostrą papryką w proszku.

25/07/2011Krycha i Zdzichu« Krycha i Zdzichu we Francji – Quiche z
pomidorkamiPożywne kotlety z mięcha i
kartofli »