Wykonanie
Mamy sezon letni i zdrowe świeże warzywa, więc nie może zabraknąć zupy jarzynowej. Pyszna, aromatyczna super sprawdzi się na letni obiad. Można ją podać lekko podgrzaną, nie musimy jeść gorącej. Warzywa mają dużo witamin i nie powinno ich zabraknąć w naszej codziennej diecie. Ja i moja rodzinka bardzo je lubimy.Zapraszam :-)Składniki:- 300 g
fasolki szparagowej- pół
brokuła- pół
kalafiora (nie dużego)- pół opakowania
marchewki z
groszkiem mrożonej- 2
pietruszki- 1
seler- 1
por- 2
liście laurowe-
koperek- 5
ziemniaków- łyżka
przecieru pomidorowego-
vegeta własnej produkcji-
sól,
pieprzWykonanie:Do garnka wlewamy
wodę i wstawiamy na gaz. Do garnka wrzucamy
vegetę,
liście laurowe,
por,
pietruszkę,
seler (obrane oczywiście), gotujemy pod przykryciem około 30 minut. W tym czasie przygotowujemy
fasolkę,
brokuła i
kalafiora dzielimy na różyczki,
ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Po tym czasie wyciągamy
por i
liście laurowe a resztę warzyw miksujemy. Dodajemy
fasolkę i gotujemy chwilę,
potem kalafiora,
marchewkę z
groszkiem, gotujemy chwilkę i na koniec wrzucamy
brokuła i
ziemniaki oraz posiekany
koper. Gotujemy, aż zmiękną. Przyprawiamy jeszcze
solą i
pieprzem, dodajemy koncentrat i mieszamy.Smacznego :-)