Wykonanie
28 marca 2014

Według statystyk, aż 10 milionów Polaków nie je śniadań ze względu na brak czasu. W ich diecie znajduje się również zbyt mało błonnika pokarmowego. Dlaczego? Ze względy na brak czasu. Przedstawiam Wam błyskawiczny przepis na błonnikowo-witaminową bombę, która zapewni uczucie sytości oraz niezbędną energię na cały ranek.KOLOROWA
SAŁATKA I KANAPKI Z
SZYNKĄ,
JAJKIEM I
KIEŁKAMISkładniki (5 porcji):
sałatka15
pomidorków cherry15
pomarańczowych pomidorków koktajlowych15 kuleczek mini
mozarelli10 małych
rzodkiewek2
awokadosos3 łyżki
jogurtu naturalnego2 ząbki
czosnkusól,
pieprz do smakukanapkikromeczki
żytniego chlebamasłoplasterki
szynki5
jajekkiełki brokuła /
rzeżuchaPrzygotowujemy
sałatkę.Warzywa myjemy dokładnie i osuszamy na papierowym ręczniku.
Serki mozarella odcedzamy z zalewy.
Awokado kroimy na połówki. Za pomocą łyżki do
melona wykrawamy kuleczki z miąższu. W przeźroczystych szklankach układamy naprzemiennie warzywa i
ser.Przygotowujemy delikatny
sos czosnkowy.W miseczce łączymy ze sobą
jogurt, przeciśnięte przez praskę ząbki
czosnku,
sól oraz
pieprz. Częścią sosu polewamy sałatki.Przygotowujemy kanapki.
Jajka gotujemy na twardo. Każdą kromeczkę smarujemy
masłem. Układamy
szynkę i pokrojone w plasterki
jajka. Na
jajku rozsmarowujemy
sos czosnkowy, a na nim układamy
kiełki brokuła lub
rzeżuchę. Przygotowanie tego śniadania nie zajmie nam więcej, jak 10 minut.




Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.