Wykonanie
Witam Wszystkich Ciepło
Brokuły brokuły są jednym z tych warzyw, które uwielbiam i choć
pora roku nie sprzyja nazbyt
sałatką, to dzisiaj mam dla Was moją propozycję, moim zdaniem jak najbardziej nadającą się na ten czas. Nie jeden z Nas za wielkim miłośnikiem
mięsa nie jest,a i ja nie jestem, dlatego i dzisiaj
sałatka brokułowa z
bagietkami czosnkowymi.Potrzebne Nam będą:
Składniki na
sałatkę dla 4 osób
brokuł2
pomidory2
jajkakubek
jogurtu naturalnegomajonezsólpieprzczosnek2 małe
bagietkimasłoRóżyczki
brokuła gotujemy w osolonej wodzie, następnie ugotowane rozkładamy do dwóch miseczek. Na
brokuły układamy
pomidory pokrojone w ćwiartki i ugotowane
jajka, jeśli nie przepadacie za skórką
pomidora to oblejcie
pomidory wrzątkiem i skórka zejdzie w łatwy sposób.
Przygotowujemy sos do sałatki, do kubka lub garnuszka dodajemy
jogurt naturalny i 5 łyżek
majonezu, następnie dodajemy drobno posiekany
czosnek, doprawiamy i dokładnie mieszamy.
Bagietki,które pozostały Nam na koniec kroimy na kilka kawałków, smarujemy
masłem i posypujemy posiekanym
czosnkiem i wkładamydo nagrzanego piekarnika do temperatury 150 stopni, na około 8 minut.