Wykonanie
Podstawowa
sałatka coleslaw z chrupiącej
kapusty i
marchewki oraz delikatnego, gotowanego
kurczaka, wzbogacona zieloną
pietruszką i domowym
majonezem z
chilli, podana na tostach smażonych na
maśle z
morską solą.gotowany
kurczak300 g filetów z
udek kurczaka1 łyżeczka
soli1 łyżeczka świeżo mielonego
pieprzu1 suszone
chilli2
liście laurowe4
ziela angielskiesałatka300 g gotowanych filetów z
udek kurczakapęczek
natki pietruszki500 g
białej kapusty2
marchewkidomowy
majonez z
chilli(tutaj przepis)1 łyżeczka
solitosty- kilka kromek ulubionego
chleba- 2 łyżki
masła solonego
morską solą- 1 łyżka
oleju-
kurczaka z
przyprawami zalewamy zimną
wodą i gotujemy na małym ogniu do miękkości- odcedzamy i zostawiamy do wystygnięcia- po wystygnięciu kroimy w średniej wielkości kostkę-
kapustę szatkujemy drobno i zasypujemy
solą, ugniatamy i odstawiamy na około 1 godzinę- w tym czasie ścieramy
marchewkę na grubych oczkach- siekamy
natkę pietruszki- przygotowujemy
majonez- kiedy
kapusta zmięknie, odlewamy z niej
wodę, dodajemy
marchewkę,
kurczaka,
pietruszkę i
majonez z
chilli (przepis), wszystko dokładnie mieszamy- na patelnię wlewamy
olej i kładziemy
masło, na rozgrzany tłuszcz układamy kromki
chleba i rumienimy z obu stron, zdejmujemy z patelni- na zrumienionych tostach układamy
sałatkęSmacznego:)