Wykonanie

1. Składniki i przepis na
wywar (
bulion):Składniki:1 bulionetka Knorr do dań duszonych z
kurczaka1
cebulapor3
marchewki2
pietruszki1/4
seleranatka pietruszkiziele angielskieliście laurowekawałek
białej kapusty1 główka
kalafioraPrzygotowanie
wywaru:
Wywar do zupy przygotowujemy tak jak robimy tradycyjny rosół. Z tym, że ja wykorzystałam zamiast porcji rosołowej nową bulionetkę Knorr (firma Knorr przysłała do mnie produkty w celu ich przetestowania stąd też pojawiają się w przepisach na zupy). Więcej o bulionetce na samym końcu posta. Wy oczywiście możecie zrobić tradycyjny
wywar na porcji rosołowej lub dowolnym
mięsie.
Wywar na zupę gotuję na średnim ogniu pod przykryciem do momentu aż warzywa zmiękną. Gdy
wywar będzie gotowy wyławiam z niego
por, ponieważ niszy on blender (2 już straciłam). Całą resztę można spokojnie miksować bez obaw.Dodatkowo:Do gotującego się
wywaru dodaję umyty
kalafior podzielony na różyczki. Gotuje jeszcze 15 minut pod przykryciem i doprawiam do smaku.Całość zmiksowałam blenderem.Dodatki:Zupę dodatkowo
przyprawą chilli i świeżym
koperkiem.***2. Składniki i przepis na
wywar (
bulion):Składniki:1 bulionetka Knorr do dań duszonych z
kurczaka1
cebulapor3
marchewki2
pietruszki1/4
seleranatka pietruszkiziele angielskieliście laurowekawałek
białej kapusty250 g
szpinaku świeżego4 ząbki
czosnkuPrzygotowanie
wywaru:
Wywar do zupy przygotowujemy tak jak robimy tradycyjny rosół. Z tym, że ja wykorzystałam zamiast porcji rosołowej nową bulionetkę Knorr (firma Knorr przysłała do mnie produkty w celu ich przetestowania stąd też pojawiają się w przepisach na zupy). Więcej o bulionetce na samym końcu posta. Wy oczywiście możecie zrobić tradycyjny
wywar na porcji rosołowej lub dowolnym
mięsie.
Wywar na zupę gotuję na średnim ogniu pod przykryciem do momentu aż warzywa zmiękną. Gdy
wywar będzie gotowy wyławiam z niego
por, ponieważ niszy on blender (2 już straciłam). Całą resztę można spokojnie miksować bez obaw.Dodatkowo:Do gotującego się
wywaru dodaję umyty
szpinak i
czosnek. Gotuje jeszcze 10 minut i doprawiam do smaku.Całość zmiksowałam blenderem.Dodatki:Zupę dodatkowo
przyprawą chilli i
orzechami włoskimi.