ßßß
 
            
         Składniki:1 średni kalafiorpół dużej pietruszkikawałek selera4 marchewkikawałek pora2 skrzydełka z kurczaka1 liść laurowy3 kulki ziela angielskiegokucharekcebulaząbek czosnkuPrzygotowanie:Kalafior pokroić na mniejsze kawałki.Do garnka wlać 1,5 litra wody i wrzucić do niego mięso, warzywa, liść laurowy i ziele angielskie, oprócz czosnku i kucharka.Gotować do miękkości,przed końcem gotowania wrzucić czosnek przekrojony na pół i kucharka wg smaku.Gdy wszystkie warzywa będą miękkie zdjąć z ognia, wyjąć mięso, ziele angielskie i liść laurowy.Wszystko zmiksować, doprawić w razie potrzeby.Podawać z grzankami i koperkiem.Ja dodałam podrobione mięsko ze skrzydełek.
Składniki:1 średni kalafiorpół dużej pietruszkikawałek selera4 marchewkikawałek pora2 skrzydełka z kurczaka1 liść laurowy3 kulki ziela angielskiegokucharekcebulaząbek czosnkuPrzygotowanie:Kalafior pokroić na mniejsze kawałki.Do garnka wlać 1,5 litra wody i wrzucić do niego mięso, warzywa, liść laurowy i ziele angielskie, oprócz czosnku i kucharka.Gotować do miękkości,przed końcem gotowania wrzucić czosnek przekrojony na pół i kucharka wg smaku.Gdy wszystkie warzywa będą miękkie zdjąć z ognia, wyjąć mięso, ziele angielskie i liść laurowy.Wszystko zmiksować, doprawić w razie potrzeby.Podawać z grzankami i koperkiem.Ja dodałam podrobione mięsko ze skrzydełek.