Składniki i przepis na wywar (bulion):Składniki:porcja rosołowa1 cebulapor3 marchewki2 pietruszki1/4 seleranatkakoprunatka pietruszkiziele angielskieliście lauroweczosnek (5 ząbków obrane)1 czubata łyżka cząbrugarść świeżego lubczyku1 łyżeczka ziarenek kolendry1 łyżeczka pieprzu syczuańskiego3 duże burakiPrzygotowanie wywaru:Wywar do zupy przygotowujemy tak jak robimy tradycyjny rosół. Na ogół powinien to być wywar tylko warzywny ja natomiast zrobiłam z wywaru rosołowego, bo po prostu wolę zupy na wywarze mięsnym. Są one dla mnie zdecydowanie bardziej smaczne i treściwe. Także każdy chyba z nas wie jak ugotować rosół :) wywar może być gorący. Najważniejsze by warzywa były pokrojone w kostkę. I po ugotowaniu pozostawić w wywarze jedynie marchewki, pietruszkę, seler, cebulę, w/w przyprawy, czosnek i ziarenka ziela oraz pozostałe zioła i przyprawyDodatkowo:Do gotującego się wywaru dodaję pokrojone w kosteczkę buraki. Smażę około 20-30 minut.Całość zmiksowałam blenderem.Dodatki:Zupę dodatkowo doprawiłam czosnkiem (3 ząbki przeciśnięte przez praskę) i majerankiem.Do miseczki z zupą dodałam kozi ser i świeżą bazylię.Smacznego !!!