Składniki i przepis na wywar (bulion):Składniki:porcja rosołowa1 cebulapor3 marchewki2 pietruszki1/4 seleranatkakoprunatka pietruszkiziele angielskieliście lauroweczosnek (5 ząbków obrane)1 czubata łyżka cząbru1 czubata łyżka lubczyku1 brokuł około 500 gPrzygotowanie wywaru:Wywar do zupy przygotowujemy tak jak robimy tradycyjny rosół. Na ogół powinien to być wywar tylko warzywny ja natomiast zrobiłam z wywaru rosołowego, bo po prostu wolę zupy na wywarze mięsnym. Są one dla mnie zdecydowanie bardziej smaczne i treściwe. Także każdy chyba z nas wie jak ugotować rosół :) wywar może być gorący. Najważniejsze by warzywa były pokrojone w kostkę. I po ugotowaniu pozostawić w wywarze jedynie marchewki, pietruszkę, seler, cebulę, w/w przyprawy, czosnek i ziarenka ziela i pieprzu.Dodatkowo:Do gotującego się wywaru dodaję umyty i pokrojony na kawałki brokuł. Nie dodaję go na początku ponieważ zależy mi na tym aby zachował on swoje właściwości i witaminy.Całość zmiksowałam blenderem.Dodatki:Zupę dodatkowo doprawiłam jagodami goi, otrębami i płatkami orkiszowymi oraz pestkami dyni.