ßßß
 
            
         2 czerwone papryki1 czerwona cebula2 pomidory2 marchewki2 ząbki czosnku1/2 l bulionu2 łyżki oliwysól, pieprz, papryka słodka i ostraZUPA ŻÓŁTA2 żółte papryki
2 czerwone papryki1 czerwona cebula2 pomidory2 marchewki2 ząbki czosnku1/2 l bulionu2 łyżki oliwysól, pieprz, papryka słodka i ostraZUPA ŻÓŁTA2 żółte papryki 1 cebula1 mała cukinia2 ziemniaki2 ząbki czosnku2 łyżki oliwy1/2 l bulionusól, pieprz, kurkumaPRZYGOTOWANIEZupy gotujemy w dwóch garnkach.Zupa czerwona - rozgrzewamy w garnku oliwę i podsmażamy czerwoną cebulę pokrojoną w kostkę. Dodajemy pozostałe warzywa pokrojone w kostkę (pomidory bez gniazd nasiennych).Chwilę smażymy i zalewamy bulionem. Gotujemy na małym ogniu okj. 20 min i doprawiamy do smaku. Miksujemy.Zupa żółta - podsmażamy cebulę na oliwie. Dodajemy warzywa pokrojone w kostkę i bulion i gotujemy do miękkości (ok. 20 min). Doprawiamy solą, pieprzem i łyżeczką kurkumy.Miksujemy.Zupy wlewamy na talerz jednocześnie (najlepiej za pomocą dzbanków). Ozdabiamy kleksem śmietany i bazylią.
1 cebula1 mała cukinia2 ziemniaki2 ząbki czosnku2 łyżki oliwy1/2 l bulionusól, pieprz, kurkumaPRZYGOTOWANIEZupy gotujemy w dwóch garnkach.Zupa czerwona - rozgrzewamy w garnku oliwę i podsmażamy czerwoną cebulę pokrojoną w kostkę. Dodajemy pozostałe warzywa pokrojone w kostkę (pomidory bez gniazd nasiennych).Chwilę smażymy i zalewamy bulionem. Gotujemy na małym ogniu okj. 20 min i doprawiamy do smaku. Miksujemy.Zupa żółta - podsmażamy cebulę na oliwie. Dodajemy warzywa pokrojone w kostkę i bulion i gotujemy do miękkości (ok. 20 min). Doprawiamy solą, pieprzem i łyżeczką kurkumy.Miksujemy.Zupy wlewamy na talerz jednocześnie (najlepiej za pomocą dzbanków). Ozdabiamy kleksem śmietany i bazylią.