ßßß Cookit - przepis na Warzywa po prowansalsku

Warzywa po prowansalsku

nazwa

Wykonanie

Warzywa pieczone po prowansalsku to świetny dodatek do obiadu, do kotleta, ale równie dobrze można jeść same.
Składniki dla 6 osób:
10 ziemniaków
1 papryka czerwona
1 cukinia
2 marchewki
30 dag pieczarek
3 cebule
2 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
1 łyżeczka ziół prowansalskich
sól, pieprz
Ziemniaki i paprykę pokroić w kostkę. Cukinię i marchewkę w plasterki. Pieczarki i cebule w ćwiartki. Ząbki czosnku drobno w kosteczkę. Wszystkie warzywa wymieszać, polać oliwą, posypać ziołami, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Piec w naczyniu żaroodpornym przez ok. 1h - 1,5h w 180 stopniach do miękkości. Ziemniaki potrzebują więcej czasu niż pozostałe warzywa.
Źródło:http://ilovecooking92.blogspot.com/2013/04/warzywa-po-prowansalsku.html