Wykonanie
Na śniadanie przed ostatnią maturą – puszyste placuszki
kokosowe z dawką energii w postaci dodatków. Placuszki z
kokosowym jogurtem sojowym oraz
mąką kokosową . Podane z polskimi
truskawkami – tak bardzo cieszy ich smak, ale czekam na najlepsze okazy, kiedy sezon będzie w pełni. Do tego słodki
banan, a jak energia i szczęście to też
gorzka czekolada . W moim śniadaniu nie może zabraknąć
orzechów, tym razem podaję wraz z
masłem z
nerkowców . Śniadanie zjedzone, energia jest,
mogę iść zdawać, będzie dobrze!
kokosowe placuszki
ryżowe na
jogurcie podane z
truskawkami,
bananem,
gorzką czekoladą 92% oraz
masłem z
nerkowcówcoconut rice pancakes with
jogurt served with strawberries,
banana, dark chocolate 92% and cashewnut butterSkładniki:1/2 szklanki
mąki ryżowej
łyżka wiórek
kokosowychłyżka
mąki kokosowej biołyżka mielonego (złotego)
siemienia lnianego4 czubate łyżki
sojowego jogurtu kokosowego bez
cukru1/3 łyżeczki
proszku do pieczenia lub
sody oczyszczonej1/4 szklanki
mleka roślinnegoopcjonalnie: łyżeczka
ksylitolu (lub innego cukru/syropu)Wymieszać ze sobą wszystkie suche składniki. Następnie dodać
jogurt i
mleko tak by uzyskać gęstą konsystencję ciasta. Smażyć dowolnej wielkości placuszki na suchej lub lekko natłuszczonej (najlepiej
olejem kokosowym) patelni. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Nie zapominając o wczorajszym śniadaniu – tofucznica z
mąką z
ciecierzycy oraz
tofu z
ziołami BIO firmy polsoja . Odkryłam jej nowe oblicze, wczoraj smakowała mi wyjątkowo pysznie, więc z przyjemnością podzielę się z
Wami przepisem. Zdecydowanie polecam Wam
ziołowe tofu, świetnie sprawdziło się w tym śniadaniu, a już jutro kolejny pomysł z jego udziałem 😉

tofucznica z
pomidorami,
bazylią,
pietruszką,
jarmużem podana z
pestkami dyniscrambled
tofu with tomato, parsley, kale served with pumpkin seedsSkładniki:2 łyżki
mąki z
ciecierzycy125ml
mleka roślinnego1/2 kostki
tofu z
ziołami BIO – 125głyżeczka
płatków drożdżowych1/2 łyżeczki czarnej
soli (kala namak)świeża
pietruszka, listki
bazylii oraz
jarmużsłodka wędzona
papryka,
pieprz1/2
cebulimały
pomidorolej – łyżkaNa patelni rozgrzać
olej i usmażyć posiekaną
cebulę. Następnie dodać pokrojonego drobno
pomidora i podsmażyć chwilę. W misce wymieszać resztę składników –
tofu pokruszyć w dłoniach. Zalać przygotowaną masą
pomidora z
cebulą i tak na średnim ogniu zostawić na chwilę pod przykryciem. Następnie smażyć mieszając całość – jak tradycyjną jajecznicę. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!

Tutaj więcej o współpracy i
tofu, które mam przyjemność przyrządzać 😉Już o 9 ostatnia matura i jestem wolna.
Dziwne uczucie. Chcę już
mieć to za sobą. Najważniejsze by się nie stresować i wierzyć w siebie, bo przecież… uda się!Pogoda dziś ma dopisywać, więc słońce z pewnością jeszcze więcej energii nam
doda.Miłego dnia!P.S. Prawdopodobnie szykują się tutaj małe zmiany, o tym później.
