Wykonanie
            Placek po zbójnicku to pyszne i sycące danie (z typu jesienno-zimowych). Zestawienie ulubionych chyba przez wszystkich placków ziemniaczanych z warzywno-
paprykowym sosem genialnie się komponuje.Oczywiście do gulaszu możemy użyć dowolnych składników i przypraw - tu rządzi całkowicie swoboda i nie stresujmy się, że nasz placek po zbójnicku będzie odbiegał od "oryginału" :))Ma on nam po prostu smakować :)Składniki na gulasz :0,8 kg 
mięsa wieprzowego- może być 
łopatka,
szynka1 
cebula,2 
ogórki konserwowe,kilka 
pieczarek,1 
czerwona papryka3 łyżki 
mąki pszennej,
sól,
pieprz,
liść laurowy,
ziele angielskie,
majeranekpapryka słodkapapryka ostraWykonanie:
Mięso kroimy w kostkę .
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, tak samo robimy z 
ogórkami. 
Paprykę kroimy w kostkę. 
Mięso oprószamy 
solą, 
pieprzem, 
papryką i 
majerankiem iobtaczamy w 
mące. Następnie wrzucamy na rozgrzany 
olej i smażymy dość mocno z każdej strony. 
Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy do podsmażonego 
mięsa.Gdy 
cebula będzie podsmażona dodajemy pokrojoną 
paprykę oraz 
pieczarki. Podlewamy całość 
bulionem i dodajemy 
liść laurowy i 
ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem do miękkości 
mięsa. Pod koniec gotowania dodajemy 
ogórki i doprawiamy całość 
solą i 
pieprzem według uznania. Jeśli 
sos jest zbyt rzadki zagęszczamy go łyżką 
mąki rozrobionej w niewielkiej ilości 
wody.Przepis na placki ziemniaczane znajdziecie TUTAJ

