Wykonanie
            Był już placek po węgiersku, teraz czas na nieco inaczej przygotowany sos do placka po zbójnicku.Różnią się jedynie składnikami sosu- w placku po zbójnicku dodatkowo dodaje się 
ogórki konserwowe.Zapraszam na pyszne jedzonko :)

Składniki na placek ziemniaczany (2 porcje):500 gram 
ziemniaków,1 
cebula,1 
jajko,2-5 łyżek 
mąki pszennej (zależy od "mączności" 
ziemniaków),
sól,
pieprz,
olej do smażenia,
Ziemniaki zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach, tak samo postąp z 
cebulą.Do startej masy dodaj 
jajka, 
mąkę i wymieszaj. Dopraw 
solą i 
pieprzem według własnego uznania.Smaż na rozgrzanym 
oleju z obu stron, formując okrągłe placuszki.Składniki na sos zbójnicki:300 g 
mięsa wieprzowego,1 średnia 
cebula,3 
ogórki konserwowe,6 średnich 
pieczarek,pół 
czerwonej papryki,1,5 łyżki 
mąki pszennej,
sól, 
pieprz,
liść laurowy, 
ziele angielskie,
papryka słodka,ząbek 
czosnku,
 Mięso
Mięso pokrój w kostkę .
Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki, tak samo zrób z 
ogórkami.
Mięso oprósz 
solą, 
pieprzem i 
papryką, wymieszaj z 
przyprawami o obtocz w 
mące.Następnie wrzuć na rozgrzany 
olej i smaż ok. 5 min.
Cebulę pokrój w kostkę i wrzuć do usmażonego 
mięsa.Gdy 
cebula będzie podsmażona dodaj szklankę 
wody i pokrojone 
pieczarki i 
paprykę.Następnie dodaj 
liść laurowy i 
ziele angielskie i dusimy ok. 25-30 min pod przykryciemPod koniec gotowania dopraw 
solą i 
pieprzem według uznania, możesz dodać również przeciśnięty przez praskę ząbek 
czosnku.Teraz jeszcze dodaj pokrojone 
ogórki.Podaj usmażone placki polane sosem:)Smacznego.