ßßß
Składniki :1 kg mięsa indyczego na gulasz20 dag pieczarek4 ogórki konserwowemały słoik papryki konserwowej1 duża cebulasólpieprzpapryka ostrapapryka słodkakostka grzybowa2-3 ziarenka pieprzu2 ziarenka ziela angielskiego1 listek laurowy2-3 łyżki mąki pszennejOpis wykonania:Cebule kroimy w kostkę, wlewamy trochę oleju do dużego garnka z grubym dnem, na rozgrzany tłuszcz wrzucamy cebulę, szklimy następnie dodajemy listek laurowy , pieprz w ziarenkach, ziele angielskie, kostkę grzybową, sól, pieprz łyżeczkę słodkiej papryki i wg. uznania ostrej. Wszystko delikatnie smażymy i wrzucamy pokrojone mięso. Dusimy około 20 minut mięso puści trochę wody, więc na razie jej nie dolewamy.Następnie dolewamy gorącej wody by zakryła mięso i gotujemy, aż mięso będzie miękkie.Pieczarki kroimy na 4 wrzucamy do gulaszu gotujemy do miękkości grzybów, ogórki i paprykę kroimy w drobną kostkę dodajemy do gulaszu.Zagęszczamy mąką wymieszaną z 1/2 szklanki wody, wlewamy przez sitko by ewentualnie pozostały na nim grudki, zagotowujemy chwilkę i gotowe. Ewentualnie jeszcze doprawiamy.

Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy