Wykonanie
            Colesław to jedna z najpopularniejszych surówek w UK.Składa się tylko z dwóch składników: poszatkowanej 
białej kapusty i 
marchewki (i oczywiście przypraw). Niestety ta oryginalna nie smakuje mi, zbyt dominuje w niej 
octowo-słodki smak ... ale taka domowa to pychotka, którą mogłabym jeść do obiadu każdego dnia.

Podstawowy przepis jest następujący:Składniki:
biała kapustamarchewkamała 
cebulkasólpieprzsok z cytrynycukier pudermajonezjogurt naturalnynatka lub 
koperekale czasem go modyfikuje i dodaję kawałek 
pora, innym razem gotowane 
jajko, a jeszcze innym razem 
ogórka kiszonego, który bardzo fajnie komponuje się ze składnikami sałatki ...Wykonanie:
Kapustę drobno siekamy (ja ścieram na tarce na oczkach), 
marchewkę ścieramy na tarce, 
cebulkę drobno kroimy. W miseczce przygotowujemy sos: 
jogurt mieszamy z 
majonezem (ja biorę pół na pół), dodajemy 
sól, 
pieprz, odrobinę 
cukru pudru i trochę 
soku z cytryny. Sos mieszamy i zalewamy nim warzywa. Posypujemy 
natką lub 
koperkiem, mieszamy i chłodzimy w lodówce ok 1h.Nie podaję dokładnych proporcji na 
przyprawy, gdyż wszystko zależy od naszych upodobań 
smakowych. Niektórzy wzbogacają smak 
sałatko dodatkowo ostrą 
musztardą lub 
chrzanem.
