ßßß
Składniki na 3-4 porcjeKapusta biała - 1/2 główkiMarchew - 1 duża, lub dwie małacebula 1 sztukaMajonez - 3 łyżkiMleko - 4 łyżkicukier puder - 5 łyżeczekocet - 3 łyżkisól, pieprz do smaku ( po około 1 łyżeczce)sok z cytryny - 2 łyżeczkiWykonanie:Z kapusty usuwamy wierzchnie - te brzydkie liście.Przecinamy ja na pół i tą połówkę ponownie na pół.Wykorzystujemy ćwiartki - łatwiej złapać w rękę i poszatkować w takiej postaci.Szatkujemy kapustę, następnie marchewkę obieramy trzemy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do kapusty.Cebule obieramy, kroimy w pióra lub także ścieramy na tarce - dodajemy do kapusty i marchewki.Dodajemy przyprawy, pieprz, sól, ocet, a także cukier puder, majonez, mleko – mieszamy całość.Odstawiamy na co najmniej dwie godziny aby się przegryzły składanki.Smacznego:)