ßßß
Składniki:mała główka kapusty (ok 1 kg)1 duża marchew1 duża cebula2/4 szklanki majonezu1/4 szklanki mleka4 łyżeczki cukru pudru2 łyżki octu winogronowegołyżka soku z cytrynypół łyżeczki świeżo zmielonego pieprzupłaska łyżeczka soliWykonanie: Z kapusty ściągnąć wierzchnie liście i wydrążyć głąb. Kapustę drobno poszatkować. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę drobno pokroić. Kapustę, marchew i cebulę połączyć i wymieszać. W osobnym naczyniu wymieszać mleko z majonezem, dodać cukier puder, ocet i sok z cytryny,wymieszać. Na sam koniec sos doprawić do smaku solą i pieprzem. Warzywa połączyć z sosem i wymieszać. Gotową surówkę włożyć do lodówki na minimum 2 godziny a najlepiej na całą noc do przegryzienia się.Smacznego ;)