Wykonanie
Miałam trochę swojej jeszcze
fasolki białej. Nie miałam do czego wykorzystać bo nie było jej aż tyle żeby zrobić
fasolkę po bretońsku,więc wykorzystałam do barszczu. Z
botwinki już robiłam,ale ukraińskiego, takiego zabielanego dobrą
śmietaną dawno nie było na moim
stole.Przygotowanie banalnie proste. Polecam spróbować.

Składniki :* 2 duże podudzia z
kurczaka* kość wieprzowa bądź kawałek
żeberka*
marchew ,
por ,
seler ,
pietruszka*
liść laurowy ,
ziele angielskie ,
pieprz czarny ziarnisty* 4 ugotowane
buraki* 6 dużych
ziemniaków*
fasola biała* gęsta
śmietanaPrzygotowanie :Ugotować
bulion. Wyciągnąć
mięso. Wrzucić
fasolkę i
ziemniaki . Gdy będą miękkie dodać starte
buraczki. Pogotować. Wlać rozrobioną z ciepłą zupą
śmietanę. Wymieszać. Zagotować. Posypać
koperkiem.

Jeszcze mała informacja dla Was. Mam już zaplanowany urlop od 16 sierpnia. Wyjeżdżam na 2 tygodnie do Gdyni. Trzeba odpocząć troszkę by wrócić z nowymi i ciekawymi przepisami. Przez te dwa tygodnie
będę dostępna tylko na
[email protected] . Po powrocie planuję większe rozdanie na blogu. Mam już 3 oferty od sponsorów,więc myślę że nagrody będą godne uwagi. Więcej szczegółów po moim powrocie.A i jeszcze dzwoniła dzisiaj Pani z TVN że coś wygrałam od firmy KAMIS. Wysłałam parę tygodni temu sms-a i wygrałam !