Wykonanie

Przy okazji gotowania
galaretki drobiowej zrobimy
kurczaka na obiad.Wystarczy, że dorzucimy do rosołu 2-3 ćwiartki z
kurczaka więcej.Dla przypomnienia:-układamy w garnku ćwiartki z
kurczaka i zalewamy zimną
wodą, aby je przykryła-dokładamy 2
marchewki,
pietruszkę,
seler,
por, opaloną
cebulkę, kilka
suszonych grzybów,kilka ząbków
czosnku, ziarenka
ziela angielskiego,
listki laurowe i wstępnie solimy


Doprowadzamy do wrzenia, zbieramy ewentualną pianę i gotujemy na małym ogniuok. 60 minut.W trakcie gotowania należy rosół dosolić do smaku.

Przygotowujemy panierkę z
płatków kukurydzianych i nasion
sezamu.
Płatki rozwałkowujemy na drobno.

Dosypujemy nasiona
sezamu w proporcji pół na pół.

Mięso z kurczaka wyciągamy z rosołu, studzimy i oddzielamy kości.Roztrzepujemy 2
jajka, przyprawiamy
przyprawą do mięs lub do
kurczaka.
Mięso panierujemy dwukrotnie w
jajku i
sezamie, układamy na patelni z rozgrzanym
olejem i smażymy na małym ogniu.


Rumiane i chrupiące to znaczy, że gotowe.Do tego
ziemniaki i surówka i obiad doskonały.

Smacznego!