ßßß
Cookit - przepis na Strąki papryki z nadzieniem z łososia i sosem paprykowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Strąki papryki z nadzieniem z łososia i sosem paprykowym
Składniki
Papryka ostra
Łosoś
Dorsz
Chleb tostowy
Sok z cytryny
Śmietana
Czosnek
Jajko
Oliwa z oliwek
Natka pietruszki
Sól
Pieprz
Wykonanie
Peppers stuffed with salmon
Składniki.3
strąki papryki
czerwonej20 dag
łososia
lub
dorsza
1 kromka
chleba tostowego
1 łyżeczka
soku z cytryny
150 ml
śmietany
kremowej1 ząbek
czosnku
1
jajko
2 łyżki
oliwy
2 łyżki
natki pietruszki
sól
pieprz
Wykonanie.
Strąki papryki
opiec ,następnie zanurzyć w zimnej wodzie, aby obniżyć temperaturę i zdjąć skórkę. Posolić z obu stron.Z grubszego końca odciąć 2-cm kawałki i gotować przez 5 minut w 100ml
śmietanki kremowej
. Zmiksować na jednolitą masę, doprawić do smaku i mamy sos
paprykowy
.
Łososia
(
dorsza
) oczyścić, pokroić w kostkę i przesmażyć razem z pokrojonym
czosnkiem
. Skropić
cytryną
, doprawić
solą
i
pieprzem
.
Chleb
rozdrobnić i razem z
pietruszką
dodać do
łososia
. Wymieszać.Nadzieniem wypełnić
strąki papryki
.Lekko oprószyć
mąką
, zanurzyć w roztrzepanym
jajku
i lekko obsmażyć na
oleju
.
Papryki
wyłożyć na półmisek, wylać 3 łyżki sosu dla ozdoby ,a resztę podać w sosjerce.Rada. Jeżeli zamiast
łososia
użyjemy
dorsza
, to proponuję przesmażyć
rybę
z
cebulką
.
Źródło:
http://edicook.blogspot.com/2014/10/straki-papryki-z-nadzieniem-z-ososia-i.html
Przepisy powiązane
Majonez czosnkowy - Aioli
HUMUS Z SOI I BATATA
Mus z łososia
łosoś ze szpinakiem i kokardki
Kokardki z łososiem
Składniki powiązane (0)