Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
łosoś 300 gramów
łosoś wędzony 100 gramów
śmietana 1 szklanek
jajka 3 sztuk
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
koperek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wędzonego i
świeżego łososia zmielić lub zmiksować i wymieszać z posiekaną
zieleniną,
śmietaną oraz
jajkami, doprawić do smaku
sokiem cytrynowym,
solą oraz
pieprzem. Masę przełożyć do niedużego żaroodpornego naczynia lub do 4 kokilek i gotować na parze 25-30 minut. Wystudzony mus wstawić na kilka godzin do lodówki. Schłodzony przełożyć na półmisek i podawać z cząstkami
cytryny i
pieczywem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: