ßßß Cookit - przepis na Mus z łososia

Mus z łososia

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
łosoś 300 gramów
łosoś wędzony 100 gramów
śmietana 1 szklanek
jajka 3 sztuk
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
koperek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wędzonego i świeżego łososia zmielić lub zmiksować i wymieszać z posiekaną zieleniną, śmietaną oraz jajkami, doprawić do smaku sokiem cytrynowym, solą oraz pieprzem. Masę przełożyć do niedużego żaroodpornego naczynia lub do 4 kokilek i gotować na parze 25-30 minut. Wystudzony mus wstawić na kilka godzin do lodówki. Schłodzony przełożyć na półmisek i podawać z cząstkami cytryny i pieczywem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8363/Mus-z-lososia