ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegołosoś 300 gramówłosoś wędzony 100 gramówśmietana 1 szklanekjajka 3 sztuksok z cytryny 1 łyżek stołowychnatka pietruszki według uznaniakoperek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wędzonego i świeżego łososia zmielić lub zmiksować i wymieszać z posiekaną zieleniną, śmietaną oraz jajkami, doprawić do smaku sokiem cytrynowym, solą oraz pieprzem. Masę przełożyć do niedużego żaroodpornego naczynia lub do 4 kokilek i gotować na parze 25-30 minut. Wystudzony mus wstawić na kilka godzin do lodówki. Schłodzony przełożyć na półmisek i podawać z cząstkami cytryny i pieczywem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: