ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegojajko 4 sztukłosoś wędzony 150 gramówśmietana 6 łyżek stołowychmasło 1 łyżek stołowychkoperek 2 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:4 małe kamionkowe kokilki wysmarować masłem. Łososia pokroić w cienkie paski i wymieszać z koperkiem, doprawić pieprzem, ułożyć na dnie kokilek, na wierzch wbić po jajku, tak aby nie uszkodzić żółtka. Oprószyć solą i pieprzem.Do każdej porcji dodać po 2 łyżeczki śmietany. Kokilki ustawić w brytfance napełnionej do połowy gorącą wodą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ok. 10 minut tak, aby białko się ścięło, a żółtko pozostało płynne. Podawać od razu po przygotowaniu.Uwagi:posiekany świeży koperekAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z JajWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: