Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
jajko 4 sztuk
łosoś wędzony 150 gramów
śmietana 6 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
koperek 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:4 małe kamionkowe kokilki wysmarować
masłem.
Łososia pokroić w cienkie paski i wymieszać z
koperkiem, doprawić
pieprzem, ułożyć na dnie kokilek, na wierzch wbić po
jajku, tak aby nie uszkodzić
żółtka. Oprószyć
solą i
pieprzem.Do każdej porcji dodać po 2 łyżeczki
śmietany. Kokilki ustawić w brytfance napełnionej do połowy gorącą
wodą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ok. 10 minut tak, aby
białko się ścięło, a
żółtko pozostało płynne. Podawać od razu po przygotowaniu.Uwagi:posiekany świeży
koperekAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z JajWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: