Wykonanie
Turkey with grilled cheese on vegetables.

Inspiracją do wykonania tego dania był program Doradca Smaku i świetny jak zawsze Michele Moran.Składniki:

30 dag
filet z indyka10 dag
ser grecki grillowy halloumi0,5 szt.
papryka czerwona0,5 szt
cukinia1 mała
cebula1
por biała część1 łodyga
seler naciowy1 ząbek
czosnku0,5 główki
sałata lodowa2 łyżki
oliwaprzyprawa do
indykapieprz czarny2 łyżki sos
chilli słodko pikantny
sól morskaWykonanie:Plastry
indyka posypać
przyprawą,
pieprzem,
morską solą i grillować na patelni po 2 minuty z każdej strony. Na tej samej patelni grillować
ser halloumi, następnie
ser położyć na grillowanym
indyku i wstawić do nagrzanego piekarnika na 10 minut.Warzywa pokroić w równe paski. Smażyć krótko, najlepiej na woku.Rozgrzać
olej i na moment wrzucić ząbek
czosnku, który po chwili wyjąć. Smażyć w kolejności dodając :
cebula,
por,
seler,
papryka,
cukinia. Przyprawić
solą,
pieprzem i 2 łyżkami sosu
chilli słodko pikantnym. Na koniec
sałata lodowa dosłownie na moment. Całość wymieszać, wyłożyć na talerze i na warzywa położyć wyjętego z piekarnika
indyka. Całość smażenia warzyw to około 8 minut, lubię warzywa chrupiące.