ßßß
Składniki:2 udka½ cebuli posiekanej1ząbek czosnku posiekany1/2 szklanki śmietany kwaśnej1 łyżeczka mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej1 szklanka bulionuprzyprawy: mała łyżeczka curry, trochę chilli, ostrej i łagodnej papryki, mielona kolendra, sól, pieprzmigdałowe słupki lub płatki uprażoneolej do smażenia.Wykonanie:Udka natrzeć wszystkimi przyprawami i odczekać trochę aby nimi przeszły.Dotyczy to każdego mięsa.Na rozgrzany olej wrzucić cebulę i czosnek, a po chwili udka. Obsmażyć dobrze i dodać bulion. Dusić 20min.Dodać śmietanę wymieszaną z mąką i dusić do miękkości.W międzyczasie uprażyć migdały na suchej patelni.Gotowego kurczaka posypać migdałami.