ßßß Cookit - przepis na Gulasz cielęcy delikatny

Gulasz cielęcy delikatny

nazwa

Wykonanie

Składniki dla 4 osób:
60 dag cielęciny
cebula
3-4 ząbki czosnku
szklanka bulionu
łyżka oleju
łyżka mąki
łyżka śmietany
sól, pieprz do smaku
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na drobne kawałki, oprószyć mąką i podsmażyć na oleju. Wrzucić do garnka, zalać bulionem, dodać cebulę pokrojoną w piórka i wyciśnięty przez praskę czosnek. Dusić do miękkości. Pod koniec gotowania posolić, popieprzyć do smaku i zagęścić śmietaną.
Podawać z ziemniakami, kaszą lub ryżem. Ja podałam gulasz z podsmażonymi knedliczkami, niestety nie mojej produkcji :(
Smacznego!
Źródło:http://tonajezyku.blogspot.com/2013/11/gulasz-cielecy-delikatny.html