ßßß
Składniki :50 g mąki,50 g mąki kukurydzianej,80 ml wody,2 łyżki oleju roślinnego,łyżeczka soli,łyżeczka mielonej papryki wędzonej,1 łyżeczka peperoncino w proszku (użyłam chilli kajeńskiego),sos1 awokado,1 limonka,sól, pieprz,kolendra,peperoncino(dodałam jeszcze czosnek i cebulę w proszku)Wykonanie :Wymieszać oba rodzaje mąki, sól i przyprawy korzenne. Doprowadzić do wrzenia wodę z olejem i zalać suche składniki. Dobrze wymieszać i zostawić do wystygnięcia na 10 minut. Stolnicę posypać mąką i bardzo cienko rozwałkować ciasto. Wycinać trójkąty, przełożyć na blachę i piec przez około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.Sos z awokado :Zmiksować miąższ z awokado razem z sokiem z limonki i przyprawami korzennymi. Przyprawić sos i tego samego dnia podać do chipsów.
