Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
sandacz 2 kilogramów
cebula 1 sztuk
sól selerowa według uznania
pieprz biały według uznania
bułka 1/2 sztuk
mleko 1 szklanek
migadły 100 gramów
orzechy według uznania
żółtko 1 sztuk
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
sól według uznania
koperek według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
wywar rybny według uznaniaWykonanie:
Cebulę posiekaj, dodaj
pieprz i
sól selerową. Wymieszaj, natrzyj nią
sandacza również od wewnątrz. Zawiń
rybę w folię i pozostaw. W międzyczasie przygotuj nadzienie:
bułkę namocz w
mleku, odsącz, zmiel, wymieszaj z
migdałami,
orzechami,
żółtkiem,
koperkiem i
sokiem z cytryny.Przypraw
pieprzem,
solą i
gałką muszkatołową.
Rybę napełnij farszem, zaszyj.
Wywar rybny wlej do naczynia,
sandacza ułóż na durszlaku, zanurz durszlak w wywarze i pod przykryciem duś około 14 minut.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: