ßßß Cookit - przepis na Faszerowany sandacz

Faszerowany sandacz

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
sandacz 2 kilogramów
cebula 1 sztuk
sól selerowa według uznania
pieprz biały według uznania
bułka 1/2 sztuk
mleko 1 szklanek
migadły 100 gramów
orzechy według uznania
żółtko 1 sztuk
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
sól według uznania
koperek według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
wywar rybny według uznania
Wykonanie:
Cebulę posiekaj, dodaj pieprz i sól selerową. Wymieszaj, natrzyj nią sandacza również od wewnątrz. Zawiń rybę w folię i pozostaw. W międzyczasie przygotuj nadzienie: bułkę namocz w mleku, odsącz, zmiel, wymieszaj z migdałami, orzechami, żółtkiem, koperkiem i sokiem z cytryny.
Przypraw pieprzem, solą i gałką muszkatołową. Rybę napełnij farszem, zaszyj. Wywar rybny wlej do naczynia, sandacza ułóż na durszlaku, zanurz durszlak w wywarze i pod przykryciem duś około 14 minut.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5946/Faszerowany-sandacz