ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegosandacz 2 kilogramówcebula 1 sztuksól selerowa według uznaniapieprz biały według uznaniabułka 1/2 sztukmleko 1 szklanekmigadły 100 gramóworzechy według uznaniażółtko 1 sztuksok z cytryny 2 łyżek stołowychsól według uznaniakoperek według uznaniagałka muszkatołowa według uznaniawywar rybny według uznaniaWykonanie:Cebulę posiekaj, dodaj pieprz i sól selerową. Wymieszaj, natrzyj nią sandacza również od wewnątrz. Zawiń rybę w folię i pozostaw. W międzyczasie przygotuj nadzienie: bułkę namocz w mleku, odsącz, zmiel, wymieszaj z migdałami, orzechami, żółtkiem, koperkiem i sokiem z cytryny.Przypraw pieprzem, solą i gałką muszkatołową. Rybę napełnij farszem, zaszyj. Wywar rybny wlej do naczynia, sandacza ułóż na durszlaku, zanurz durszlak w wywarze i pod przykryciem duś około 14 minut.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: