Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 500 gramów
cebula 2 sztuk
śmietana 0,5 szklanek
koperek 1 pęczek
sok z cytryny według uznania
pieprz biały według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte
pomidory pokroić na grube plasterki. Oczyszczoną
cebulę tez tak pokroić. Opłukany, osączony
koperek posiekać.Wymieszać
śmietanę z
koperkiem, doprawić
solą,
pieprzem oraz
sokiem z cytryny.
Pomidory i
cebule ułożyć w salaterce. Polać sosem
śmietanowy i od razu podawać jako dodatek do
wędlin, zimnych
mięs lub na jarską kolację.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaSurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: