ßßß Cookit - przepis na Sos koperkowy

Sos koperkowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
koperek 3 łyżek stołowych
mleko 1 szklanek
żółtko 1 sztuk
sól według uznania
mqaka 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Mąkę przesiać, wymieszać z kilkoma łyżkami zimnego mleka. Pozostałe mleko zagotować, do wrzątku wlać, mieszając trzepaczką, mąkę rozprowadzona mlekiem. Zagotować, odstawić, zaciągnąć żółtkiem bądź zastąpić je masłem lub śmietana. Do sosu dodać koperek, posiekany. Przyprawić do smaku solą. Podawać do mięs lub ryb.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6376/Sos-koperkowy