ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokoperek 3 łyżek stołowychmleko 1 szklanekżółtko 1 sztuksól według uznaniamqaka 1 łyżek stołowychWykonanie:Mąkę przesiać, wymieszać z kilkoma łyżkami zimnego mleka. Pozostałe mleko zagotować, do wrzątku wlać, mieszając trzepaczką, mąkę rozprowadzona mlekiem. Zagotować, odstawić, zaciągnąć żółtkiem bądź zastąpić je masłem lub śmietana. Do sosu dodać koperek, posiekany. Przyprawić do smaku solą. Podawać do mięs lub ryb.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Sosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: