Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
koperek 3 łyżek stołowych
mleko 1 szklanek
żółtko 1 sztuk
sól według uznania
mqaka 1 łyżek stołowychWykonanie:
Mąkę przesiać, wymieszać z kilkoma łyżkami zimnego
mleka. Pozostałe
mleko zagotować, do wrzątku wlać, mieszając trzepaczką,
mąkę rozprowadzona
mlekiem. Zagotować, odstawić, zaciągnąć
żółtkiem bądź zastąpić je
masłem lub
śmietana. Do sosu dodać
koperek, posiekany. Przyprawić do smaku
solą. Podawać do
mięs lub ryb.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Sosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: