ßßß
            
        
Składniki:6 udek1-2 cebule3 marchewki1 pietruszka1/2 selera2 czerwone papryki1 cytryna3-4 łyżki ketchupu2-3 łyżki przecieru pomidorowegoolejsólpieprznatka pietruszki lub koperekWykonanie:Udka nacieram solą, pieprzem i sokiem z cytryny.Marchew, pietruszkę i seler ścieram na tarce o dużych oczkach. Paprykę kroję w paski, a później na pół. Na spód brytfanki wlewam odrobinę oleju, układam połowę jarzyn i posiekanej zieleniny. Na jarzynach układam doprawione udka, polewam ketchupem i przecieram pomidorowym. Na wierch kładę pozostałe jarzyny oraz zieleninę. Podlewam niewielką ilością wody i duszę pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.Gotowe nakładam na talerze i podaję z ziemniakami z wody oraz surówką z czerwonej kapusty.
SMACZNEGO!Publikuję również na portalu Przepis na Kobietę