Wykonanie
Do zabawy nominowała mnie Izabela - dziękuję:) Z miłą chęcią odpowiem na pytania:]1. Najpierw robisz
potem myślisz, czy najpierw myślisz
potem robisz?Obie czynności jednocześnie:)2.Najdziksze marzenie?O_o nie
powiem:P3.Najgłupsza rzecz jaką zrobiłaś?Jak wyżej :P4.Czego z jedzenia nigdy nie tkniesz?Budyniu
solo, w miseczce.5.Ulubiona potrawa?Spaghetti!6.Na ostro czy na słodko?Deser na słodko, obiad na ostro:]7.Kto jest Twoim największym autorytetem?To moja słodka tajemnica:]8.Ulubiony film?Hmmm...z tym bywa różnie, w zależności od nastroju, raz "Władca Pierścieni" raz "Angielski pacjent":]9.W jakim
języku nie umiesz mówić, a bardzo byś chciała?Szwedzki!10.Duże gwarne miasto czy spokojna wieś?Raczej mniejsze miasto, gdzieś blisko większego.11.Ulubiony alkohol?
Wino, czerwone, półwytrawne:]***
Składniki :Litr
bulionuMarchewPuszka
pomidorów2
łodygi selera naciowego (pominęłam)
CebulaZąbek
czosnku150 ml czerwonego,
wytrawnego wina1/2 puszki
białej fasoli1/2 puszki
czerwonej fasoliGarść
ciecierzycyGarść zielonej i
czerwonej soczewicyGarść
fasolki szparagowejGarść soi2
cukinie (1)
Przyprawy (
oregano,
pieprz,
bazylia)
Soję oraz
ciecierzycę zalewamy
wodą na noc i ostawiamy, następnego dnia odsączamy, zalewamy ponownie, gotujemy do miękkości. Odcedzamy.
Zieloną soczewicę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 30 minut, następnie gotujemy do miękkości. Na 10 minut przed końcem gotowania dodajemy
czerwoną soczewicę. Odcedzamy.Do gorącego
bulionu dodajemy posiekaną
cebulę,
czosnek,
marchew,
fasolkę,
seler,
cukinię. Doprawiamy. Gotujemy na małym ogniu ok. 15 - 20 minut.Dodajemy
pomidory,
soję,
ciecierzycę,
soczewicę,
fasolę oraz
wino, doprawiamy i gotujemy do miękkości warzyw.Smacznego!