ßßß
Składniki :Litr bulionuMarchewPuszka pomidorów2 łodygi selera naciowego (pominęłam)CebulaZąbek czosnku150 ml czerwonego, wytrawnego wina1/2 puszki białej fasoli1/2 puszki czerwonej fasoliGarść ciecierzycyGarść zielonej i czerwonej soczewicyGarść fasolki szparagowejGarść soi2 cukinie (1)Przyprawy (oregano, pieprz, bazylia)Soję oraz ciecierzycę zalewamy wodą na noc i ostawiamy, następnego dnia odsączamy, zalewamy ponownie, gotujemy do miękkości. Odcedzamy.Zieloną soczewicę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 30 minut, następnie gotujemy do miękkości. Na 10 minut przed końcem gotowania dodajemy czerwoną soczewicę. Odcedzamy.Do gorącego bulionu dodajemy posiekaną cebulę, czosnek, marchew, fasolkę, seler, cukinię. Doprawiamy. Gotujemy na małym ogniu ok. 15 - 20 minut.Dodajemy pomidory, soję, ciecierzycę, soczewicę, fasolę oraz wino, doprawiamy i gotujemy do miękkości warzyw.Smacznego!