Wykonanie
Do przygotowania posiłku (pomijając kuchenne sprzęty)użyto:Szklankę
ryżu (tego białego, niezdrowego)2
papryki (jedna żółta i jedna pomarańczowa)1 małą
cukinięSzczypioru z
cebuliOlejPrzyprawę ,,wok" której skład przedstawia się następująco :
sól jodowana,
cukier,
czosnek,
papryka,
imbir,
cebula,
włoszczyzna (
marchew,
pasternak,
pietruszka,
cebula),
kurkuma,
kozieradka pospolita,
borowik w proszku,
cytryna i
pomarańcza w proszku,
olej roślinny, włókno
grochu,
trawa cytrynowa)
Kurkum ę(duża szczypta)
Sól (mała szczypta)Listek
bazyliiPotrawę przygotowywano tak:W garnku w którym miał być gotowany
ryż rozgrzałam kapkę
oleju. Na rozgrzany
olej wrzucił a m szklankę
ryżu i prażyłam około minuty. Uprażony zalałam trzema szklankami
wody, delikatnie go posoliłam i dodałam
kurkumy żeby był ładniejszy.
Ryż się spokojnie gotował na małym ogniu a w
między czasie pokroiłam warzywka
Paprykę
Cukinię
Wymieszane warzywa dusiłam na patelni z dodatkiem niewielkiej ilości
wody i
soli
Pod koniec duszenia dodałam posiekany
szczypior i
przyprawę wok

Pozwoliłam smakom przenikać się jeszcze przez kilka minut.Podałam z
ryżem i udekorowałam listkiem
bazylii
Smacznego :)