Wykonanie
Sycąca, idealna na chłodne zimowe dni

SKŁADNIKI:0,5 kg
łopatki wieprzowejkiełbasa myśliwskapapryka czerwonapapryka żółtawłoszczyzna świeża
papryczka chili1
cebula2 duże
ziemniaki100ml przecieru/sosu
pomidorowegosól,
pieprz,
majeranek,
papryka słodka,
liść laurowy,
ziele angielskie,
kminek
Oczyszczoną
łopatkę pokroić w mini porcje gulaszowe.
Cebulkę pokrojoną w kostkę zeszklić na
oliwie, dodać
mięso i poddusić przez ok 20 minut wraz z
papryczką chili. Następnie dodać
kiełbasę i pokrojone
papryki, doprawić.W dużym garnku przygotować 2 litry
bulionu warzywnego z
włoszczyzny,
liścia laurowego i
ziela angielskiego. Wyciągnąć ugotowane warzywa
włoszczyzny. Dodać do
bulionu mięso z patelni oraz
ziemniaki. Ugotowaną
marchewkę pokroić w kostkę i dodać do zupy.
Por,
pietruszkę i
seler utrzeć i następnie dodać do zupy by ją w ten sposób zagęścić.

Na sam koniec dodać
przecier pomidorowy i gotować jeszcze około 5 minut.

Zupkę podawać gorącą !!!