Polecam bardzo dobry sos na bazie naturalnego jogurtu, którego przygotowałam do gołąbków z kurczaka i kaszy jaglanej. W zestawieniu z rybą, jajkami, innym mięsiwem, sprawdzi się także idealnie.Przepis na gołąbki z kurczakiem i kaszą jaglanąSkładniki:porcja na 4 osobyokoło 300 ml gęstego jogurtu naturalnego1-2 łyżeczki chrzanu (zależnie od ostrości)1 gotowane żółtko2-3 łyżki dobrego oleju (polecam lniany lub sprawdzoną oliwę)pęczek szczypiorku1 ząbek czosnkuszczypta papryki mielonejsól, cukier do smakuPrzygotowanieWszystkie składniki miksujemy lub po prostu bez użycia sprzętów, łyżką rozcieramy żółtko z niewielką ilością jogurtu i łączymy z pozostałymi składnikami. Szczypiorek i czosnek trzeba posiekać na drobniutko. Polecam!Smacznego!Pozdrawiam Weronika