Wykonanie
Dziś na blogu leciuchno, dietetycznie, zdrowo i bardzo smacznie :)
Mięsko wyszło soczyste, pachnące
czosnkiem, delikatne. Podałam je z czerwonym
ryżem i
ogórkiem konserwowym, było pysznie, polecam, bo to jedno z tych bezproblemowych dań, którym zachwycą się również nasze dzieci.

8 pałek z
kurczaka ( części kuraczka dowolne)1 duży ( 500 g)
jogurt naturalny ( może być grecki)3 - 4 ząbki
czosnkusól,
pieprzKurczaka myjemy, osuszamy, nacieramy
solą, zmiażdżonym
czosnkiem, posypujemy
czarnym pieprzem. Wkładamy na miski, zalewamy
jogurtem, wkładamy do lodówki na kilkanaście godzin ( u mnie na całą noc).

Następnie
mięso wraz z
jogurtem przekładamy do rękawa do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, pieczemy około 60 minut. W połowie pieczenia, worek rozrywamy z góry i rozchylamy tak, by
mięsko się przyrumieniło z wierzchu.

