Wykonanie


naleśniki1
jajko1 szkl
mleka1 szkl
wody3 łyżki
olejusól2 łyżeczki
cukrumąkanadzienie600 g
mięsa drobno mielonego1
papryka2 ząbki
czosnku1
papryczka chili1 puszka
czerwonej fasoli 400 g1 puszka całych
pomidorów 400 g1
cebulatłuszcz do smażenia
sólpieprzoreganomajeranekbazylianaleśniki:
Jajka wybić do miski, rozmieszać przy pomocy rózgi, dodać
wodę,
mleko,
olej,
sól i
cukier.

Następnie dodawać
mąkę tyle by ciasto miało konsystencję słodkiej
śmietany.Gdyby potrzebne były naleśniki grubsze należy dodać więcej
mąki.Usmażyć naleśniki na dużej patelni. w głębokiej patelni lub rondlu rozgrzać tłuszcz, wrzucić posiekaną
cebulę i
czosnek, następnie
mięso i mieszając rozdrabniać je by nie zbiło się w duże kawałki. Następnie dodać pokrojoną
paprykę,
fasolę z puszki razem z zalewą, lekko rozdrobnione
pomidory razem z przecierem i przyprawić do smaku.Dusić pod przykryciem ok godzinę na wolnym ogniu, od czasu do czasu podlać
wodą.Na koniec sos odparować.Nadziewać naleśniki.