Wykonanie

0,5 szkl
kaszy jaglanej
1 szkl
wody2
jajka2 łyżki
śmietany2 łyżki
mąkipół łyżeczki
proszku do pieczeniasólpieprz czarny Kamis300 g
mięsa drobno mielonego200 g
cukinii100 g
sera żółtego1
jajko sól1 łyżeczka
pieprzu ziołowego staropolskiegoszczypta
czosnku niedźwiedziegoszczypta
lubczykuszczypta
oreganoszczypta
majerankuser żółty do posypania
Kaszę ugotować na 1 szkl
wody, odstawić pod przykryciem na ok godzinę.Wystudzoną
kaszę przełożyć do miski, dodać
jajka,
śmietanę,
sól i
pieprz , dobrze zmiksować przy pomocy blendera.Na koniec dodać
mąkę i
proszek do pieczenia i wymieszać.Ciasto wyłożyć do formy na tartę i upiec w temp 180 st przez 15 min.
Mięso włożyć do miski,
cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach
ser na tarce o trochę mniejszych. Dodać
przyprawy i
zioła , wymieszać . Wyłożyć na upieczony spód, wyrównać, posypać niewielką ilością
żółtego sera i upiec w temp 180 przez ok 25 min.Podawać tartę posypaną drobno siekanymi świeżymi
ziołami.
Bazylia,
oregano,
natka pietruszki.