Zapraszam na jesienne wydanie placuszków cukiniowych, w pięknym pomarańczowym kolorze. Letnie wydanie przedstawiłam tutaj: klik . Dzisiejsze placuszki swój jesienny kolor zawdzięczają dodatkowi dynii. Smak placków uszlachetnił dodatek ketchupudyniowego. Przepis na ketchup w następnym poście, tutaj: klik.Składniki:500 g cukini250 g upieczonej dyni2 jajka4 łyżki mąkisól, pieprz100-120 żółtego sera, łatwotopliwego1 łyżeczka proszku do pieczeniaulubione zioła np.szałwiaWykonanie :Cukinię zetrzeć na grubych oczkach tarki. Posolić i odstawić. Nadmiar wody odlać.Dodać rozgniecioną widelcem dynię.Wbić 2 jaja, dodać mąkę, zioła, przyprawy i starty na tarce ser. Wszystko wymieszać.Smażyć na rozgrzanej patelni małe placuszki.Wyśmienicie smakują z dyniowymketchupem. Z pomidorowym są również pyszne.ŻYCZĘ SMACZNEGO !