ßßß
szczypta świeżego siekanego tymiankuszczypta świeżego siekanego oreganopół cebuli1 marchewkapół fenkułu1 mała cukinka1 mały bakłażan3/4 szkl rosołu drobiowo wieprzowegoszczypta suszonego chilipół łyżeczki suszonego tymiankusólpieprzolej do smażeniaBakłażan pokroić posolić i odstawić.Żeberka poporcjować, miód wymieszać z oliwą octem balsamicznym i przyprawami.Natrzeć żeberka marynatą, przykryć naczynie folią i wstawić do lodówki na 2 godziny.Bakłażan opłukać i osączyć. Upiec na grillu razem z cukinią przekrojoną wzdłuż lub na plastry.Można też podsmażyć na patelni. ( Ja dzień wcześniej robiłam grilla i upiekłam sobie warzywa przy okazji)
W głębokiej patelni rozgrzać łyżkę oleju położyć porcje żeberek i usmażyć na złoty kolor z obu stron, dodać bakłażan, cukinię , marchewkę pokrojoną na kawałki, fenkuł pokrojony w pióro, cebulę również pokroić w pióro, podsmażyć wszystko kilka minut po czym podlać bulionem, dodać szczyptę chili i suszony tymianek. Dusić pod przykryciem ok 40 -45 min.Żeberka podawać z makaronem, lub pieczonymi ziemniakami.