1 Cienki biszkoptCiasto kruche:3 szklanki mąki1 kostka margaryny1/2 szklanki śmietany kwaśnej1 jajko1 żółtko3/4 szklanki cukru pudru2 łyżeczki proszku do pieczeniamały słoik powideł śliwkowych15 dag mielonych orzechówMasa budyniowa:1/2 litry mleka1 szklanka cukru kryształu1 cukier waniliowy3 jajka4 łyżki mąki ziemniaczanej4 łyżki mąki pszennejkostka masła2 galaretki zieloneZ podanych składników zagnieść ciasto kruche i włożyć do lodówki na około 2 godziny. Po wyjęciu z lodówki ciasto podzielić na 4 części i rozwałkować na wielkość blaszki. Z jednej upiec cienki placek.Pozostałe 3 rozwałkowane ciasta smarujemy powidłem,posypujemy orzechami i zwinąć 3 roladki.( powidła można wymieszać z z orzechami i dodać łyzkę mąki) Zawinąć w papier do pieczenia,ułożyć w blaszce obok siebie i upiec. Następnie upiec cienki biszkopt.masa; Z podanych składników ugotować budyń. Gdy ostygnie utrzeć go z masłem. rozpuściś galaretki . Na kruchy placek wyłozyć połowę masy. Na masie ułożyć obok siebie 3 rolady. Między rolady wlać tężejącą galaretkę. Na to wyłożyc drugą połowę masy. Na wierzch położyć biszkopt. Można polać polewą lub posypać cukrem pudrem. Proporcje na dużą blachę.