Wykonanie



600 g
mięsa wieprzowego (
łopatka)500 g
ziemniaków2
marchewki1
cebula1 puszka
kukurydzy3
pomidoryjałowieckolendrarozmaryngałka muszkatołowa1 łyżka
oliwy0,5 l
bulionu1 słoik
sosu do spaghetti Łowiczgarść
szczypiorkuMięso pokroić w drobną kostkę posypać
przyprawami, skropić
oliwą, wymieszać i odstawić na ok 1 godzinę. W głębokiej patelni rozgrzać odrobinę
oleju, wrzucić
mięso i pokrojoną
cebulę, podsmażyć ok 15 min.
Ziemniaki obrać pokroić niezbyt drobno i ugotować na pół miękko w osolonym wrzątku, odcedzić. Do
mięsa dodać pokrojoną w grube plasterki
marchewkę, podlać
bulionem i gotować ok 20 min. Dodać pokrojone
pomidory bez skórki, i dalej gotować ok 15 min, doprawić do smaku
solą i
pieprzem. Pod koniec dodać
kukurydzę, obgotowane
ziemniaki i sos Łowicz ze słoika. Wymieszać i pogotować jeszcze ok 15 min na wolnym ogniu.Posypać
szczypiorkiem. Podawać z
pieczywem.